Groninger Damkampioenschap

HOOFDKLASSE

In de hoofdklasse eiste Danny Staal de kampioenstitel op. Hij liet gisteravond weten niet aan de Halve Finale-wedstrijden KvN te zullen deelnemen. Katrinus Posthumus, Johan Rademaker en Nico Werkman eindigden op de 2e tot en met 4e plaats. De wedstrijdbepalingen geven een herkamp aan. Hiervoor heeft Katrinus zich teruggetrokken. Daarmee komt hij op de 4e plaats in de eindrangschikking. Johan en Nico gaan een herkamp spelen van 2 partijen.

Programma:

donderdag 17 november te Warffum: Werkman – Rademaker dinsdag 29 november (nog onder voorbehoud) te Groningen: Rademaker – Werkman

EERSTE KLASSE

In de eerste klasse eiste Gezinus Bottema de kampioenstitel opnieuw op. Fenno Werkman finishte als 2e. Joop van der Heide, Rudolf Schwab, Jan Starke en Jack Westerdijk eindigden op de 3e tot en met 6e plaats. Ook hier schrijven de wedstrijdbepalingen een herkamp voor. Hiervoor heeft Rudolf Schwab zich teruggetrokken. Daarmee komt hij op de 6e plaats in de eindrangschikking. Joop, Jan en Jack gaan een herkamp spelen.

Programma:

dinsdag 29 november te Winschoten: Starke – Van der Heide donderdag 8 december te Warffum: Van der Heide – Westerdijk donderdag 15 december te Delfzijl: Westerdijk – Starke

Alle bovenvermelde wedstrijden beginnen op het gebruikelijke tijdstip van 19.45 uur. Indien na de herkampen nog steeds geen beslissing is gevallen, worden sneldampartijen gespeeld met 5 minuten per speler plus 5 seconden per zet tot iemand gewonnen heeft.

Tot slot wil ik Alex van Prinsenbeek dankzeggen voor het opstellen van het rooster en de co├Ârdinatie van de wedstrijden. Verder dank aan Rudolf Schwab voor de snelle verwerking van de uitslagen op Toernooibase. Verzoek is de reiskostenformulieren zo spoedig mogelijk aan te leveren bij PGD-penningmeester Herman Mulder (zie zijn mailbericht daarover d.d. 14 november 2016).

Ik hoop jullie hiervoor voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Voor eventuele verplaatsingen van wedstrijden of andere zaken treedt Alex als aanspreekpunt op.

mvg,

namens het PGD-bestuur,

Nico Werkman