28-6: Zainal Palmans bekerkampioen DDB

Door Gert Bosker

De 8e editie van het individueel bekertoernooi van Drenthe is gewonnen door Zainal Palmans. Na Roelof Tiegelaar, G. Dunning, G. Bosker versloeg hij  In de finale de verrassende mede-finalist Arjan Oldenkamp uit Beilen op overtuigende wijze.  In de vorige edities wist Zainal mede door een erg hoge rating de beker nimmer  te winnen.

De Nicole-variant kwam op het bord. De prachtige modeloverwinning van Nicole tegen G.Klaseboer uit de tientalcompetitie 2015  behoort iedere   tientalspeler van HDC te kennen. De arme herintredende Arjan zonder dertig jaar spelervaring was niet op hoogte. Na 20e zet 43-38 van Zainal gaat de partij in de eindeloze reeks van partijen in de partijscanner pas een eigen leven leiden.

Na aanvankelijk een rustig begin koos Arjan voor de aanval. Met een gebonden LV. Op de 14e zet werd hij met 14…23-28 het centrum opgedreven een hachelijk avontuur, en dat zal niet de bedoeling zijn voor een op remise beruste speler. Zeker tegen Zainal die naast positioneel sterk ook bijzonder sluw is.

15: …19-23? Hierna gaat het helemaal fout. Beter is 15: … 18-23 en er is helemaal niets aan de hand.

Het zwarte centrum werd “liefdevol” door Zainal omarmd wat resulteerde na 28…11-17 in schijfwinst. Amechtig probeerde Arjan Zijn schijf te heroveren. 28.41-36?! Lijkt een schoonheidsfoutje immers zwart kan met 28…20-24 zijn verloren gegane schijf heroveren. Echter na het slaan 37-32 en het fraaie tegenoffer 39-34 krijgt wit een mooi vleugelaanval.

Op de 44e zet zag Arjan terecht van verder spelen af en feliciteerde de nieuwe bekerwinnaar!

Uitslagen en partijen in toernooibase